GenRad 1409 sorozatú kapacitás etalonok

A GenRad 1409 típusú kapacitásetalonok nagy stabilitású, állandó értékű csillámkondenzátorok, melyeket két- vagy hárompólusú etalonként vagy másodlagos etalonként lehet felhasználni a laboratóriumokban.

GenRad 1409 kapacitásetalon sorozat
Nagy stabilitású, alacsony költségű kapacitásetalonok, alacsony hőmérsékleti együtthatóval, kis veszteséggel és széles értéktartománnyal.

Jellemzők

  • Széles értéktartomány  0,001µF-től 1000µF-ig
  • Kitűnő stabilitás  ±0.01% / év
  • Ellenőrzőműszer- és készülékhitelesítés
  • Modelltől függően 2-5 csatlakozós konfiguráció
  • NIST-re visszavezethető hitelesítési tanúsítvány

A jellemző kondenzátoroknak, melyeket több mint 12 éven keresztül tartottak megfigyelés alatt, a mért kapacitás értéke nem mutatott + 0,01%-nál nagyobb véletlenszerű ingadozást, és rendszeres ingadozást egyáltalán nem mutattak.

A GenRad 1409 kapacitásetalon-eszközök ezüstözött csillám- és fólialemezekből készülnek, amelyek a mechanikai stabilitás érdekében nehézfém rögzítő szerkezetre van felerősítve.
Ezek az eszközök az alacsony hőmérsékleti tényező szerint vannak kiválogatva és a stabilitásnövelés érdekében ciklikus hőkezelést kapnak. Szilikagéllel töltik ki az alumíniumöntvényből készült házukat, hogy folyamatos legyen a vízelvonás, és magas hőmérsékletű tokozóviasszal zárják le.
A ház falában van egy üreg, ahova hőmérőt lehet beilleszteni. A ház tetején három csatlakozókapocs található. Alul könnyen eltávolítható dugók vannak a párhuzamos kapcsolás kényelmes kialakításához.