Dekádellenállás dobozok ZX sorozat, Tinsley Precision Instruments

A Tinsley ZX74 sorozat dekádellenállás dobozok 6 tárcsás, nagyon nagy pontosságú és stabilitású műszerek. A ZX90 dekádellenállás doboz sorozat 10 darabból áll, ezzel fedi le a teljes ellenállás tartományt.

ZX dekád-ellenállás dobozok, Tinsley
Specifikáció – Alappontosság

  • ZX74, ZX75, ZX76: (0.01% +0.002Ω)  20ºC ±2ºC -on
  • ZX77, ZX83, ZX84: (0.05%+0.002Ω)  20ºC ±2ºC -on
  • RH: < 75% nem lecsapódó pára mellett
  • Szigetelés ellenállás: >1000MΩ  1000V-on
  • Kiszerelési méret: 435 x 136 x 110mm, tömeg: 4kg


ZX74 Sorozat

A ZX74 dekádellenállás doboz sorozat nagyon nagy pontosságú és stabilitású 6 tárcsás műszercsalád. A sorozat 4 verziót tartalmaz 1,111,111Ω maximális ellenállás értékkel. A ZX83 sorozat két további Dekádellenállás Dobozt tartalmaz, amivel az ellenállás értéket kiterjesztik 111,111,100Ω-ra.

Az ellenállások induktivitás mentesen, kiváló minőségű hordozóra vannak feltekercselve, maga az ellenállásdrót pedig speciálisan kiválasztott ötvözetből készült. Minden egyes ellenállást hőkezelésnek és ellenőrzött öregítési eljárásnak vetettek alá abból a célból, hogy nagyon magas stabilitást és alacsony hőmérsékleti koefficienst érjenek el. A kapcsolók legmagasabb minőségűek, alacsony nyomású érintkezőkkel rendelkeznek a hosszú élettartam és megbízhatóság céljából. Mindegyik dekádkapcsoló gyártása egy teljesen zárt gyártási felépítésben történik a karbantartást nem igénylő működés érdekében. A dekáddobozok tetszetős, robusztus és behúzható fogantyúval ellátott fémdobozba kerülnek kiszerelésre.

A népszerű ZX74 modellnek van a legalacsonyabb dekádja 1mΩ lépéssel.

Ez különösen jól használható az ellenálláshőmérő szimulációkban (Resistance Thermometer Simulation) és az ellenállás hidakban. Mindegyik modellnek van egy elektrosztatikus ernyőhöz kapcsolt plusz csatlakozása, ami a váltóáramú hidaknál fontos lehet.

ZX90 Sorozat

A ZX90 dekádellenállás doboz sorozat 10 műszerből áll, ellenállás tartománya 1,111,111Ω-ig terjed, az egyes műszerek 4, 5, 6 vagy 7 dekádosak. Bár ezek alacsonyabb árú darabok, a műszerek magas minőségűek és pontos, alacsony érintkezési ellenállású kapcsolók  jellemzik.

Az ellenállások zománcozott manganin huzalból készültek, amit induktivitásmentesen, magas minőségű hordozóra tekercseltek fel.

A manganin ötvözet (legelterjedtebb ezek közül a 86% réz, 2% mangán, és 12% nikkel) felel meg legjobban a huzalellenállások készítésére, mert kicsi hőmérsékleti állandóval rendelkezik, ugyanakkor időben is stabil.

Minden egyes ellenállást hőkezelésnek és ellenőrzött öregítési eljárásnak vetettek alá abból a célból, hogy nagyon magas stabilitást és alacsony hőmérsékleti koefficienst érjenek el. A műszereket porzáró, robusztus fémdobozba építették be.